Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Καλή Χρονιά… λίγα λόγια και βασιλόπιτα…

Αγαπητές φίλες και φίλοι σας εύχομαι Καλή Χρονιά, υγεία και ευτυχία, όμως κατά τα δικά μου πιστεύω δεν μπορούμε να έχουμε ευτυχία αν δεν αλλάξουμε τη στάση ζωής μας, να πάψουμε να ζούμε με το εγώ και να ξαναρχίσουμε να ζούμε με το εμείς, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας επιβάλλουν ξένα και ντόπια μονοπώλια.

Μας έκαναν πρώτα να αποξενωθούμε απ' τους συνανθρώπους μας για να μας εξοντώνουν μετά. Συγνώμη γι' αυτό το λογύδριο, αλλά μόνο έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι το Χρόνια Πολλά. Και τώρα να σας δώσω μια συνταγή βασιλόπιτας αν δεν είναι πολύ αργά. Νομίζω όμως ότι όλο το μήνα, αν έχουμε να πάμε κάπου, είναι μια καλή ιδέα.

Υλικά:

250 γρ βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά, αν είναι μικρά βάλτε 6
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
3 κοφτές κουταλιές του γλυκού μπέκιν
1/2 κουταλάκι κοφτό βανίλια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε με ξύλινο κουτάλι να προσθέσουμε το μπέκιν και λίγο αλεύρι για να μην κόψει το μίγμα προσθέτοντας το πορτοκάλι, βάζουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με το κουτάλι, είναι καλύτερα να το κοσκινίσουμε, γίνεται πιο αφράτη η πίτα μας. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο για να μην μας κολλήσει και ψήνουμε αφού προθερμάνουμε το φούρνο σε 200 βαθμούς, ψήνουμε για 15΄μετά κατεβάζουμε το φούρνο στους 180 και σε περίπου 45΄ελέγχουμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό το βγάζουμε απ' το φούρνο, αν δεν είναι ακόμα στεγνό το ψήνουμε κι άλλο ελέγχοντας να μην καεί.

Καλή επιτυχία.