Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Αγριογούρουνο κατσαρόλας




1 κιλό κρέας που το μαρινάρουμε 3 μέρες (Μαρινάτα: 2 ποτήρια άσπρο κρασί, 2 κουταλιές σούπας ξύδι, 150 γρι. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρότα κομμένα σε κύβους, 1 φύλλο δάφνης, πιπέρι κουκούτσια, λίγο σέλινο, λίγο μαϊντανό, 2 γαρύφαλλα) 1 ποτήρι άσπρο κρασί, 1/2 ποτήρι λάδι και 100 γρ. βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μαρινάτα σουρωμένη , αλάτι, πιπέρι, άνηθο και το σιγοβράζουμε για 4 ώρες. Αν χρησιμοποιήσετε χύτρα 1,1/2 ώρα στη χύτρα και 1,1/2 ώρα σιγόβρασμα.
Σερβίρουμε με κάστανα ή μήλα κομπόστα.
Συνταγή για τα κάστανα. Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα, προσέχουμε να μην βράσουν πολύ. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ξεπλυμένο, προσθέτουμε τα κάστανα και τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι κονιάκ, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό κρέατος, μια χούφτα σταφίδες μαύρες και κουκουνάρι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν τα ζουμιά τους και σερβίρουμε.


Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και μια ειρηνική κι' ευτυχισμένη Χρονιά!

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση