Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Οθωμανικές φορεσιές


Ξαφνικά μια μέρα, πέρσι το καλοκαίρι, δέχτηκα την επίσκεψη ενός τούρκου, τον ξενάγησα στο σπίτι μου κι εκείνος με ρώτησε αν θα μπορούσα να του φτιάξω τούρκικες φορεσιές στις κούκλες μου. Του είπα ναι φυσικά αν έχω τα σχέδια.
Έφυγε χωρίς να πει τίποτα άλλο και σε λίγο καιρό έλαβα ένα υπέροχο βιβλίο με γκραβούρες από οθωμανικές φορεσιές.
Μετά από συνεννοήσεις μηνών βγήκε αυτό το αποτέλεσμα που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας φίλοι μου και να ακούσω τη γνώμη σας.
Σε λίγο αυτές οι κούκλες θα κοσμούν ένα μουσείο στην Κωνσταντινούπολη.

Το διαβατηριάκι στο χέρι τους λέει ότι είμαι μέλος του παγκόσμιου συμβουλίου χειροτεχνών της UNESCO.
Δώρα Παρίση






4 σχόλια:

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Τέλαια Στράτο σ' ευχαριστώ πολύ ελπίζω κάποι στιγμή να μου διδάξεις πως να το κάνω μόνη μου. Φιλιά.

Stratos Doukakis είπε...

Κι εγώ αυτό που εύχομαι κι ελπίζω είναι οι οθωμανικές –έστω κι αν είναι άψυχες κούκλες- να μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά, αρμονικά και με αγάπη με τις άλλες, που ενδύονται τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες…

Δεν είναι ανάγκη… δε χρειάζεται να μ’ ευχαριστείς έτσι δημόσια, Δώρα, αισθάνομαι άβολα… η λίγη βοήθεια, που κατά καιρούς, σου προσφέρω είναι κάτι που το κάνω με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση.

magda είπε...

Θερμά συγχαρητήρια Δώρα μου, το ότι οι κούκλες σου θα κοσμούν ένα μουσείο και το κυριότερο, το καρτελάκι που θα φέρουν, με χαροποιεί!
Καλή επιτυχία σε όλες σου τις χειροτεχνίες!
Πολλά φιλάκια

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Αγαπημένη μου Μάγδα, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν σου απάντηασα αμέσως γιατί ήμουν απασχολημένη με το πίνακα κολάζ που σου είχα υποσχεθεί ότι θα φιάξω εμπνευσμένο απ τις φωτογραφίες σου των cinque terre. Έχει πάρα πολλή δουλειά. Ελπίζω να είναι καλός. Πολλά φιλιά.