Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αγαπητές φίλες και φίλοι, λείπω πολύ καιρό απ’ το σπίτι μου κι' αυτό με έχει λίγο αποσυντονίσει. Αυτές τις μέρες όμως μια αγαπημένη μου φίλη είχε τα γενέθλια της. Της έφτιαξα την τούρτα της και επειδή όλοι είπαν ότι ήταν πολύ ωραία, θέλησα να σας δώσω τη συνταγή και με την βοήθεια του καλού μου φίλου Στράτου, σας τη γράφω.


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Βάση:

400γρ μερέντα
100γρ αξεφλούδιστα καβουρντισμένα αμύγδαλα
160γρ νιφάδες ρυζιού  ( κοκοκόπς )
100γρ σοκολάτα υγείας
100γρ γάλα

Κρέμα:

Κρέμα
4 αυγά
100γρ ζάχαρη
4 αχλάδια
50γρ ρούμι ξανθό, βανίλια
600γρ σοκολάτα κουβερτούρα
500γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης, τα τοποθετούμε σε ένα τσέρκι, τα πατάμε καλά από πάνω με μία λαδόκολλα έτσι που να έχουμε μια βάση 1 πόντου περίπου. (Αν δούμε ότι η βάση είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε 50 γρμ. γάλα). Τη βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες ή μπορούμε να τη φτιάξουμε τη προηγούμενη. Για τη κρέμα, χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά, προσθέτουμε τη βανίλια, το ρούμι και τη σοκολάτα λιωμένη σε Bain Mari.
Χτυπάμε τη σαντιγί πολύ σφιχτή και τη προσθέτουμε προσεχτικά στη κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα πολύ σφιχτή επίσης και τη προσθέτουμε στη κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει λίγο. Ετοιμάζουμε τα αχλάδια κόβοντας τα σαν μήλο σε λεπτές φέτες,  τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί,
για να μην έχει ζουμιά. Πάνω στη βάση στρώνουμε τη μισή κρέμα τοποθετούμε σειρά τα αχλάδια και μετά από πάνω την άλλη μισή κρέμα. Τη βάζουμε πάλι στο ψυγείο. Όταν σφίξει καλά, αφαιρούμε το τσέρκι και γαρνίρουμε. Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτα γάλακτος που έχουμε αφήσει έξω απ’ το ψυγείο πολλές ώρες ανάλογα με τη ζέστη που κάνει γιατί δεν πρέπει να λιώνει, πρέπει περνώντας το μηχάνημα που ξύνει τη σοκολάτα να σχηματίζουμε μικρά σωληνάκια τα οποία τοποθετούμε γύρω γύρω στη τούρτα και από πάνω. Πασπαλίζουμε λίγη άχνη. Τα σωληνάκια μπορούμε να τα βρούμε και έτοιμα σε υλικά ζαχαροπλαστικής.


Δώρα Γιαννάκου-Παρίση

8 σχόλια:

Dennis Kontarinis είπε...

Υπέροχη η τούρτα σου Δώρα μου καλή μου.
Χαίροαμαι που σε βρίσκω.
Την αγάπη μου πάντα.

pylaros είπε...

Ωραία η τούρτα σοκολάτας, προπαντός όταν συνοδεύεται και με γαλλικό καφέ.

Όταν πήγαινα σχολείο μετά από το μάθημα ο δάσκαλος μας έλεγε αν έχουμε τίποτα άγνωστες λέξεις να σηκώσουμε το χέρι μας.
Και ο άνθρωπος μας εξηγούσε.
ετσι κι εγώ σήμερα με όλο το θάρρος προς τυην αγαπητή μου κ. Δώρα βρήκα μια άγνωστη λέξη στην συνταγή της τούρτας ΜΕΡΕΝΤΑ
τι να είναι άραγε;

Ευχαριστώ
χαιρετισμούς

Γαβριήλ

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Σ' ευχαριστώ Ντένη, κρίμα όμως που είναι μόνο οπτικό και όχι γευστικό το σχόλιό σου. Θά 'θελα πάρα πολύ να τη φιάξω και να τη γευτείς, γιατί όπως αντιλαμβάνομαι σου αρέσουν τα γλυκά. Είναι και δικιά μου αδυναμία. Φιλάκια.

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Καλησπέρα κ. Γαβριήλ. Μερέντα είναι ένας πολτός από φουντούκια και κακάο. Το βρίσκουμε σε γιάλες στα σούπερ μάρκετ και αρέσει πολύ στα παιδιά, το αλοίφουν στο ψωμί τους για κολατσιό ή πρωινό. Πιστεύω ότι έχετε και σεις με άλλο όνομα. Σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ.

magda είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Δώρα μου για την συνταγή της εξαιρετικής τούρτας σου!!!
Σου στέλνω πολλά φιλάκια!

magda είπε...

Δώρα μου, καιρό έχεις να κάνεις ανάρτηση, θερμά συγχαρητήρια για την έκδοση του βιβλίου σου και πολλές ευχές για μεγάλη κυκλοφορία!!!
Πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!

magda είπε...

Δώρα μου, θα μπορούσα να το αγοράσω από βιβλιοπωλείο, αλλά δεν θα είχα την αφιέρωση σου.
Μπορείς να μου στείλεις ένα βιβλίο με αφιέρωση, στην διεύθυνση που θα σου δώσω, υπό τον ΟΡΟΝ της αντικαταβολής;
Ρητός ο όρος, μόνον να το ΑΓΟΡΑΣΩ.
Διαφορετικά όχι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Φιλιά

Beauty Follower είπε...

πολύ ομορφη... πάντα αγαπημένη η σοκολατίνα!