Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Bisque (σούπα πηκτή) με γαρίδες

Αγαπητές φίλες και φίλοι. Σας δίνω σήμερα τη συνταγή μιας πολλή ωραίας γαλλικής σούπας. Την έφτιαξα προχθές από ένα παλιό μου γαλλικό βιβλίο και ήταν νοστιμότατη. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.

Με πολλή αγάπη για όλους σας!

Υλικά:
300 γρ. γαρίδες
1 ντομάτα
1 κρεμμυδάκι
1 καρότο
1 κεφάλι μεγάλου πράσου
2 κουτ. σούπας κονιάκ
40 γρ. ρύζι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
150 γρ κρέμα γάλακτος λίγο πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι κι 1 ποτήρι άσπρο κρασί

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο αλεσμένα και ξενερισμένα. Σοτάρουμε και αυτά προσθέτοντας στο τέλος λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το καρότο και τη ντομάτα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά για 5'. Ζεσταίνουμε το κονιάκ, το ανάβουμε και φλαμπάρουμε. Προσθέτουμε τότε το κρασί και το νερό και τα’ αφήνουμε να βράσουν καλά. Τα περνάμε στο μπλέντερ για αρκετή ώρα, τ’ αφήνουμε να τριφτούν καλά και τα σουρώνουμε μ’ ένα σουρωτήρι με αρκετά μεγάλες τρύπες. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι, καγιέν και βάλτε το να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.

Καλή σας όρεξη!
Δώρα Γιαννάκου-Παρίση

8 σχόλια:

pylaros είπε...

Πρωτότυπη η συνταγή σου αγαπητή μου Δώρα.

Μια και μιλάμε για γαρίδες κάποτε όταν εργαζόμουν ως ταξιτζής είχα αρκετούς πελάτες Έλληνες αξιωματικούς από τα πλοία όπου τους οδηγούσα σε ένα εστιατόριο το El Dorado
το σπεσιαλιτέ του ήταν γαρίδες σούπα βρασμένες με γάλα και αρωματικά χόρτα.
Η ιδιοκτήτριά του μια κυρία από την Κόστα Ρίκα.
¨όμως δεν μου πέρασε ποτέ η περιέργεια να την ρωτήσω τα μυστικά της μαγειρικής της.

Χαιρετισμούς
Γαβριήλ

Ντένης Κοντρίνης είπε...

Δώρα μου καλή μου.
πολύ ωραία φαίνεται η σούπα σου.
Θα την δοκιμάσω και θα σου πω.
Την αγάπη μου.

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Γαβριήλ σου απάντησα στο gmail, ελπίζω να το πήρες. Καλημέρα

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Ντένη περιμένω τις γευστικές εντυπώσεις σου. Τη καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γαβριήλ καλησπέρα. Έχουμε αρκετό καιρό να επικοινωνήσουμε γιατί δεν ήμουν πολύ καλά. Χάσαμε τον αδελφό μου στις 18/01. Εναι ο Γιώργος που γράφει ο Στράτος. Ήταν συμμαθητές και πολύ καλοί φίλοι. Αυτά έχει η ζωή δυστυχώς και μεις ήμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίζουμε. Διαβάζω πάντα τις αναμνήσεις σου, απ' τα βαπόρια και μου αρέσουν πάρα πολύ, είμαι και εγώ απο θαλασσινή οικογένεια, ψαράδικη βέβαια, αλλά είναι το ίδιο. Ο πατέρας μου έφευγε απ'το νησί και ψάρευε, στη Λήμνο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη κτλ. Θυμάμαι όταν γύριζε, γιατί έκανε ένα δύο μήνες κάθε φορά, γέμιζε το σπίτι από καλούδια. Και τι δεν έφερνε, μέλι με τους τενεκέδες, αμύγδαλα, αλεύρι και άλλα πολλά. Έχω τόσο ωραίες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. Κρίμα που δεν ζήτησες τη συνταγή, θα την είχαμε τώρα. Την καληνύχτα μου.

magda είπε...

Σ΄ευχαριστώ αγαπημένη μου Δώρα για την υπέροχη συνταγή, θα την κάνω το ταχύτερο!
Σου στέλνω πολλά φιλιά!

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Μάγδα μου, επιτέλους αποκαταστάθηκε η εποκοινωνία μας.Σου στέλνω μηνύματα και στο gmaiλ σου, αλλά δεν ξέρω αν τα πήρες ποτέ και κυρίως αυτό που σου απαντώ για το βιβλίο μου. Να δοκιμάσεις τη σούπα και περιμένω τις εντυπώσεις σου.

magda είπε...

Δώρα μου,
Χρόνια πολλά, καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!
Εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλα σου τα όνειρα, μιας κι είσαι τόσο δημιουργικός άνθρωπος!!!
Σχετικά με το βιβλίο σου, δεν έλαβα καμία πληροφορία ως τώρα.
Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά!