Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Bisque (σούπα πηκτή) με γαρίδες

Αγαπητές φίλες και φίλοι. Σας δίνω σήμερα τη συνταγή μιας πολλή ωραίας γαλλικής σούπας. Την έφτιαξα προχθές από ένα παλιό μου γαλλικό βιβλίο και ήταν νοστιμότατη. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.

Με πολλή αγάπη για όλους σας!

Υλικά:
300 γρ. γαρίδες
1 ντομάτα
1 κρεμμυδάκι
1 καρότο
1 κεφάλι μεγάλου πράσου
2 κουτ. σούπας κονιάκ
40 γρ. ρύζι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
150 γρ κρέμα γάλακτος λίγο πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι κι 1 ποτήρι άσπρο κρασί

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο αλεσμένα και ξενερισμένα. Σοτάρουμε και αυτά προσθέτοντας στο τέλος λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το καρότο και τη ντομάτα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά για 5'. Ζεσταίνουμε το κονιάκ, το ανάβουμε και φλαμπάρουμε. Προσθέτουμε τότε το κρασί και το νερό και τα’ αφήνουμε να βράσουν καλά. Τα περνάμε στο μπλέντερ για αρκετή ώρα, τ’ αφήνουμε να τριφτούν καλά και τα σουρώνουμε μ’ ένα σουρωτήρι με αρκετά μεγάλες τρύπες. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι, καγιέν και βάλτε το να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.

Καλή σας όρεξη!
Δώρα Γιαννάκου-Παρίση