ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
10 αυγά
400 γραμμάρια
ζάχαρη
480γρ αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του
80γρ
σιμιγδάλι ψιλό
800γρ καρύδι
τριμμένο
500γρ.
βούτυρο
2 γεμάτες
κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
κανέλλα και
λίγο γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
600γρ. ζάχαρη
500γρ. νερό
1 πολύ γεμάτη
κουταλιά γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα
αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και
το μπέκιν μετά τα καρύδια και τέλος το βούτυρο λιωμένο. Έχουμε βουτυρώσει καλά
ένα ταψί Ν 34 βάζουμε το μίγμα και στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200β
και κατεβάζουμε αμέσως στους 170β για περίπου μία ώρα. Συγχρόνως βράζουμε το
σιρόπι για 10 λεπτά και μόλις βγάλουμε το γλυκό απ το φούρνο το περιχύνουμε
αφού πρώτα το κόψουμε σε κομμάτια. Αν το θέλουμε πιο σιροπιασμένο κάνουμε
περισσότερο σιρόπι. Μπορείτε επίσης αντικαθιστώντας το σιμιγδάλι με αλεύρι και
χωρίς σιρόπι να το κάνετε κέικ. Η μισή ποσότητα είναι για μια φόρμα κέικ.
1 σχόλιο:
Αγαπημένη μου Δώρα,
Υπέροχη κι αυτή η συλλογή σου!!!
Μακάρι να είχα ένα πορσελάνικο πουλί να σου το έστελνα!
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές και τα κολακευτικά σου λόγια!
Εσύ είσαι μια σπουδαία δημιουργός!!
Και πόσο θα καμαρώνουν οι εγγονές σου!
Είμαι σίγουρη ότι θα τους ράψεις τα ωραιότερα παλτό!
Πολλά φιλάκια
Καληνύχτα
Δημοσίευση σχολίου