Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Γεύμα εργασίας στη Γλυφάδα για το Μεθυμναίο Οίνο της Λέσβου

Στο wine bar "Vinarte" στη Γλυφάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, το Food and Wine Pairing του Μεθυμναίου Οίνου, του πολλάκις βραβευμένου βιολογικού κρασιού από την ποικιλία Χυδηριώτικο της ηφαιστιογενούς δυτικής Λέσβου.



Τα τρία κρασιά του Γιάννη Λάμπρου ο Λευκός, ο Πορτοκαλί και ο Ερυθρός Μεθυμναίος, τα οποία πλέον εξάγονται στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή, συνδυάστηκαν με σπάνια εδέσματα της γνωστής πανελλαδικά Μολυβιάτισσας Δώρας Γιαννάκου-Παρίση, η οποία έχει συλλέξει εδώ και δεκαετίες άγνωστες συνταγές της Λέσβου, που τους έχει δώσει διεθνή διάσταση με τη μαγειρική γνώση και εμπειρία που απέκτησε όταν μαθήτευε στο Παρίσι. 

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν ο Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οινολόγος, συγγραφέας, διδάσκουσα της σχολής γαστρονομίας "Le Monde" και Chevalier dans l'ordre du Mérite agricole de la République Française Μαρία Τζίτζη και ο Γιάννης Καρακάσης, ένας από τους μόλις 338 Masters of Wine παγκοσμίως. 

Το Food and Wine Pairing της Κυριακής, που ξεκίνησε σε χαλαρή ατμόσφαιρα, εξελίχθηκε σε σημαντικό γεύμα εργασίας, στο οποίο ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για το Μεθυμναίο Οίνο και τη γαστρονομία της Λέσβου γενικότερα, που πιθανώς να σηματοδοτήσουν σημαντικές μελλοντικές εξελίξεις. 

Το βέβαιο είναι, ότι για μια ακόμα φορά η απομακρυσμένη δυτική Λέσβος προβλήθηκε με προδιαγραφές αξιώσεων στην Ελληνική πρωτεύουσα με παρόντες σημαντικούς ανθρώπους του κρασιού και της γαστρονομίας.

Επιμέλεια ανάρτησης: Στράτος Δουκάκης 

3 σχόλια:

pylaros είπε...

Τι να πω! Εντυπωσιάστηκα!!! προπαντός από αυτό: (συνδυάστηκαν με σπάνια εδέσματα της γνωστής πανελλαδικά Μολυβιάτισσας Δώρας Γιαννάκου-Παρίση,)

Σου στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια και σε ανώτερα.

Γαβριήλ

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Ευχαριστώ πολύ Γαβριήλ για τα καλά σου λόγια. Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο, απλώς βοηθάω ένα νέο παιδί στη αξιόλογη προσπάθειά του και βέβαια το νησί μου, που το αγαπάω όπως και συ το δικό σου. Ευχαριστώ Δώρα.

Dennis Kontarinis είπε...

Δώρα μου γλυκιά μου.
Άργησα να περάσω αλλά το κατάφερα.
Χαίρομαι για το υπέροχο τραπέζι αφού αυτά τα κρασιά αξίζει να τιμούνται
Έχω ετοιμάσει ένα πάρα πολύ καλό άρθρο το οποίο άρεσε πολύ στον Γιάννη-με κάποιες διορθώσεις που έκαμε- και σύντομα θα πάρει τη θέση του στο περιοδικό.
Μετά θα το προωθήσω σε φιλικό μου περιοδικό στην Ελλάδα που ασσχολείται με τα ποτά.
Δώρα μου θα τα πούμε.
Την αγάπη μου πάντα.